SWP





   Jordania




 2021-11-25 POLSKA KUCHNIA W KRÓLEWSKIEJ AKADEMII KULINARNEJ

W związku z obchodami 103. rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości, na specjalne zaproszenie Ambasady RP w Ammanie, do Jordanii przybył Maciej Nowicki - kucharz królewski Muzeum Jana III Sobieskiego specjalizujący się w rekonstrukcji kulinarnej.

W ciągu trzech dni od 9 do 11.11.2021 odbyły się w Królewskiej Akademii Kulinarnej (RACA) warsztaty kulinarne skierowane do różnych grup odbiorców – do studentów Królewskiej Akademii Kulinarnej, VIPów oraz do jordańskich dziennikarzy, influencerów i kucharzy.

Uczestnicy warsztatów przygotowywali polskie dania pochodzące z XVII wieku jak: szafranowy kapuśniak z bazyliowo-groszkowymi wstawkami, łosoś na dyniowym potage’u oraz legendarny deser Króla Jana III Sobieskiego – Arkas oraz zapoznawali się z tajnikami polskiej kuchni.

Te niecodzienne obchody Dnia Niepodległości spotkały z dużym entuzjazmem zaproszonych gości i szeroko odbiły się w jordańskich social mediach.


POLONIJNA AGENCJA INFORMACYJNA - KOPIOWANIE ZABRONIONE.


NAPISZ DO REDAKCJI - PODZIEL SIĘ WIADOMOŚCIĄ

POLECAMY TAKŻE


Fatal error: Uncaught exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'order by element_6 DESC , element_24 DESC LIMIT 0,4' at line 9' in /pai_wiadomosci.php:175 Stack trace: #0 /pai_wiadomosci.php(175): PDOStatement->execute() #1 {main} thrown in /pai_wiadomosci.php on line 175