W elegancji blasku świec, kameralnej atmosfery i w dyskretnym akompaniamencie recitalu fortepianowego zaproszeni przez polskich dyplomatów goście mieli okazję spróbować najwspanialszych z polskich smaków, przygotowanych pod kierunkiem szefowej kuchni Vanessy Barón.
To z jej udziałem polska ambasada wydała kilka lat temu książkę „Kuchnia polska: tradycje i smaki”.
Wśród elegancko zaprezentowanych potraw goście mieli okazję spróbować zarówno najlepszych dań kuchni polskiej jak i specjalnie zaserwowanego z tej okazji tradycyjnego barszczu ukraińskiego. Kolację uświetnił recital muzyczny polskiej pianistki Anny Miernik ze specjalnym udziałem dwóch wenezuelskich artystów, śpiewaka operowego Luciano Hurtado i beatboxera Jhoangela Tovara.
POLONIJNA AGENCJA INFORMACYJNA - KOPIOWANIE ZABRONIONE.
NA PODSTAWIE: gov
NAPISZ DO REDAKCJI - PODZIEL SIĘ WIADOMOŚCIĄ
POLONIJNA AGENCJA INFORMACYJNA
PARTNER MEDIALNY
KAMPANII SPOŁECZNEJ
"JEST NAS 60 MILIONÓW"
zgodnie z prawem autorskim należy podać źródło:
Polonijna Agencja Informacyjna, autora - jeżeli jest wymieniony i pełny adres internetowy artykułu
wraz z aktywnym linkiem do strony z artykułem oraz informacje o licencji.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów