SWP





   Wenezuela


 2023-06-05 Polska kuchnia w Wenezueli

W elegancji blasku świec, kameralnej atmosfery i w dyskretnym akompaniamencie recitalu fortepianowego zaproszeni przez polskich dyplomatów goście mieli okazję spróbować najwspanialszych z polskich smaków, przygotowanych pod kierunkiem szefowej kuchni Vanessy Barón.

To z jej udziałem polska ambasada wydała kilka lat temu książkę „Kuchnia polska: tradycje i smaki”.

Wśród elegancko zaprezentowanych potraw goście mieli okazję spróbować zarówno najlepszych dań kuchni polskiej jak i specjalnie zaserwowanego z tej okazji tradycyjnego barszczu ukraińskiego. Kolację uświetnił recital muzyczny polskiej pianistki Anny Miernik ze specjalnym udziałem dwóch wenezuelskich artystów, śpiewaka operowego Luciano Hurtado i beatboxera Jhoangela Tovara.




POLONIJNA AGENCJA INFORMACYJNA - KOPIOWANIE ZABRONIONE.
NA PODSTAWIE: gov


NAPISZ DO REDAKCJI - PODZIEL SIĘ WIADOMOŚCIĄ



Kopiowanie materiału z portalu PAI jest zabronione

Wyjątkiem jest uzyskanie indywidualnej zgodny redakcji, wówczas zgodnie z prawem autorskim należy podać źródło:
Polonijna Agencja Informacyjna, autora - jeżeli jest wymieniony i pełny adres internetowy artykułu
wraz z aktywnym linkiem do strony z artykułem oraz informacje o licencji.



SZUKAJ INNYCH WIADOMOŚCI POLONIJNYCH



PORTAL WYŚWIETLONO 15 242 706 RAZY





Projekt w 2023 roku dofinansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów
w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023

Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów





×